Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane warzywa z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 8
bakłażan
ziemniaki młode 8
marchewka 2
cebula czerwona
szczypior
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
olej do smażenia
folia aluminiowa
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa z parówką

Przygotowujemy 4 kawałki folii aluminiowej. Ziemniaki, marchew, obieramy, kroimy w plastry, cebulę w piórka, czosnek w plasterki, paprykę w dużą kostkę. Parówki kroimy na mniejsze kawałki ok 1-2 cm. Bakłażan myjemy, kroimy w grube plastry solimy z obu stron, odkładamy aż wypuszczą wodę, następnie dokładnie spłukujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, ponownie lekko solimy. Ziemniaki przyprawiamy przyprawą do ziemniaków, solą, pieprzem, smarujemy olejem. Na na każdą rozłożoną folię, wlewamy po łyżce oleju, układamy bakłażany, ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek , parówki, przyprawiamy, zawijamy każdą porcję , grillujemy ok 30 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 24.12.2011 18:54
ciekawe
jasiek 05.09.2011 18:02
SUPER NA GRILLA
misia53 14.08.2010 19:50
Zdrowo,kolorowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak