Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg truskawek 50
łyżek soku z cytryny 4-6
czubate łyżki cukru 3-4

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy

Truskawki opłukać i dokładnie osączyć. Oberwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki, wlać 1/3 soku cytrynowego i zasypać 3-4 łyżkami cukru. Odstawić na 30 min. aż puszczą sok a następnie wstawić do zamrażalnika na 2-3 godziny.
Kiedy będą prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do zamykanego szczelnie pojemnika i wstawić z powrotem do zamrażarki na 3-6 godzin. Nakładać zwykłą łyżką albo łyżką do lodów, podawać w miseczkach lub pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 19.04.2012 20:40
super
ela_48 17.06.2011 23:40
mmm... ;P ALe to apetycznie wyglada + śliczne zdjecia ;)
Agnieszka/picola 14.03.2011 18:01
pychotka
BozenA 02.12.2010 16:42
mmm
BozenA 02.12.2010 16:42
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak