Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello bez pieczenia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 litr
śmietan fix 2 szt.
czekolada mleczna 1 tabliczka
czekolada biała 1 tabliczka
wiórki kokosowe 2 paczki
krakersy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello bez pieczenia

Na dnie średniej wielkości blachy ułożyć warstwę krakersów. 0,5 litra śmietany podgrzać z czekoladami do rozpuszczenia(nie gotować), dodać paczkę wiórek kokosowych.Wyłożyć na krakersy. Przykryć dokładnie kolejną warstwą krakersów. Następnie kiedy ostygnie(I warstwa) ubijamy 0,5 l śmietany z 3yżkami cukru pudru i 2 śmietan fixy wykładamy na krakersy i na wierzchu posypujemy obficie pozostałymi wiórkami kokosowymi.




Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tala8509 23.10.2012 12:20
przepyszny :)
edi 17.09.2012 12:48
kocham rafaello, ale takiego jeszcze nie jadłam
elficzna 17.09.2012 10:38
pyszny deser
GOSIA18 17.09.2012 09:54
Również takie robię, ale jest bardzo słodkie.
Agnieszka_B 17.09.2012 06:26
Uwielbiam szybkie i pyszne desery :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak