Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z porami i serem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 175 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,25 łyżeczki
mleko 60 ml
jajko 1 sztuka
olej 100 ml
mały por 1 sztuka
żółty ser
Ziele angielskie mielone Prymat 0,25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z porami i serem

1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. W jednym naczyniu dokładnie wymieszać mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia i zielem angielskim. W drugim lekko ubić jajko, następnie dodać mleko i olej i dokładnie wymieszać. Pora drobno posiekać, ser zetrzeć na drobnej tarce.
2. Formę do muffinów wyłożyć papierkami. Do mąki wlać mokre składniki i lekko wymieszać, następnie dodać pora i ser. Wymieszać aż składni się połączą. Niezwłocznie wypełnić ciastem foremki. Wstawić formę do nagrzanego piekarnika. Muffiny piec od 25 - 28 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak