Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Ziarnisty sernik w niciach karmelu "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek wiejski 300 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
miód 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
karmel 5 na karmel

Przepis i sposób przygotowania na: " Ziarnisty sernik w niciach karmelu "

Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
Studzimy.

Serki wiejskie mieszamy z miodem i cukrem pudrem.



Dodajemy przestudzoną żelatynę.


Przekładamy do miseczki wyłożonej folią spożywczą.

Wkładamy do lodówki na ok. 3 godziny.

Roztapiamy cukier , tak by utworzył się karmel.
Dekorujemy wg.własnego pomysłu.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.02.2013 02:35
dekoracja z karmelu ekstra :)
halina17 16.09.2012 16:31
Dobry sernik.
edi 16.09.2012 16:15
wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak