Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powiew lata

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 3 szt
mięta liście 5 szt
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Powiew lata

1. Cytryny obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do wysokiego naczynia razem z miętą.

2. Wszystko zalać bardzo gorącą wodą i przykryć.

3. Pozostawić na 3 godziny w chłodnym, ciemnym miejscu do ostygnięcia. Następnie wstawić na 1 godzinę do lodówki.

4. Podawać z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 19.06.2011 10:56
niom
Barbara55 13.02.2011 15:11
bardzo lekki powiew
kielcok1 29.01.2011 15:11
też mi powiew
Jolanta40 30.11.2010 23:25
fajna nazwa
Klaudia007 17.08.2010 10:31
w sam raz na gorące dni:)
MAŁGORZATA108 11.06.2010 14:19
To jest to!!!!!
Krzysztof42 29.05.2010 14:15
tylko gdzie to lato?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak