Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sos bazyliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 2 sztuki
gęsty jigurt naturalny 1 kubeczek
bazylia 1/2 pęczka
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz, cukier do smaku
bulion warzywny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos bazyliowy

Listki bazylii oderwij od gałązek, posiekaj szalotki i czosnek. Te składniki zalej sokiem z cytryny, oliwą i bulionem. Zmiksuj na gładko. Powstałą pastę połącz z jogurtem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Doskonały do sałatek z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.12.2011 11:26
fajny
Seba 04.09.2011 10:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak