Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z dodatkiem mięty i koperku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 3
mięta liście 4
jogurt naturalny 300 ml
cebula biała 1 mała
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
koperek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z dodatkiem mięty i koperku

Ogórki obieramy zaczynając od mocno zielonej strony. Następnie trzemy na tarce w celu uzyskania cienkich plasterków. Cebulę bardzo drobno kroimy i dodajemy do ogórków. Przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Odstawiamy na kilkanaście minut . Po tym czasie zlewamy wodę . Dodajemy jogurt naturalny oraz zgniecione i posiekane listki miętki. Dodajemy cukru, szczyptę posiekanego świeżego koperku i mieszamy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.01.2014 16:42
Uwielbiam taką :)
ewelinapac 11.02.2013 21:16
fajna
olkaaa 17.09.2012 09:38
fajny sposób na urozmaicenie
malinka18 16.09.2012 10:20
ja również z miętą jeszcze nie próbowałam.koniecznie muszę wypróbować przepis!
leonkot 16.09.2012 08:55
z miętą jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak