Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 1 kg
cukier 15 łyżek
spirytus rozcieńczony do 50% 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka cytrynowa

Cypryny dobrze szorujemy i cienko obieramy aby biała częsc skórki została na owocu. Obraną skórke kroimy i zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzic i dodac wystudzony syrop zrobiony z cukru i szklanki wody. Wymieszac i rozlac do butelek. Odstawic na przynajmniej miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.06.2012 14:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak