Gotowane jabłka z rodzynkami

Gotowane jabłka z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    3-4 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    WG UZNANIA
  • cynamon,cukier

    WG UZNANIA
  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka możemy wyciągnąć z kompotu lub specjalnie ugotować. Jeśli robimy to specjalnie, to kroimy jabłka na pół ćwiartki, do wody dodajemy cukier i cynamon i gotujemy do miękkości. Wyciągamy do szklaneczek lub miseczek.Jogurt naturalny mieszamy z cukrem,polewamy lekko ciepłe jabłka,posypujemy cynamonem i rodzynkami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

12.10.2012 21:21
pyszne

Betka

09.05.2012 09:01
rewelacja;)

iknbozka

28.12.2011 11:55
mniam

gosia47-47

15.09.2011 09:28
nie jadłam, ale wypróbuję!

Myszka75

04.11.2010 09:09
wspaniały deser:)

Joanna108

03.11.2010 15:06
Moja córka za takimi przepada

mehia

08.10.2010 20:03
deser znaczy :)

mehia

08.10.2010 20:03
pyszny desre :)

justyna111

26.09.2010 17:28
pycha

Lidia11

26.09.2010 16:29
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat