Przepis i sposób przygotowania na: " Pikantny gulasz z mintaja "
Sposób przygotowania:
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę , po czym przyprawiamy i kroimy na kawałki.
Cebulę kroimy w piórka , podsmażamy na oleju.
Paprykę kroimy w dużą kostkę.
Marchew i cukinię obieramy , kroimy w plastry.
Dodajemy do podsmażonej wcześniej cebuli , przyprawiamy papryką , przyprawą uniwersalną , solą i pieprzem i jeszcze chwilę wszystko razem podsmażamy.
Zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem i dusimy ok.10 minut ( podlewając gorącą wodą ).
Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.
Gulasz łączymy ze śmietaną
( rozrabiając osobno , by nam się nie zwarzyła ).
Dodajemy rybę i dusimy do miękkości
( ok.10 minut ).
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Posypujemy natką i koperkiem.