kruche anyżki

kruche anyżki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    50 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    17 dag
  • mleko

    1 szklanki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • skórka starta cytryny

    1 szt
  • cynamon

    1 sztuka
  • amoniak

    1 dag
  • anyż

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiać ze szczyptą cynamonu jajka ubić z cukrem dalej ubijając dodawać oliwę mleko i mąkę dodać lekko utłuczone nasiona anyżku skórkę cytrynową oraz amoniak i wymieszać łyżeczką nakładać na natłuszczoną blachę porcje wstawić do piekarnika na 180 *c i piec na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

10.09.2011 13:48
smaczne

KasiaK90

20.08.2011 11:54
lubię anyżki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat