Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasiana rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
ciasto francuskie 20 dag
majeranek 1/2 łyżki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
przyprawy
żółty ser 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasiana rolada

Rozmrożone ciasto francuskie posmarować białkiem. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę wymieszać z jajkiem roztrzepanym, bułką tartą, majerankiem i przyprawami np. sól i pieprz. Plasterki z sera położyć na francuskim cieście z posmarowanym wcześniej białkiem. Następnie wysmarować masą z kiełbasą i zapiec w piekarniku około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.09.2012 08:59
pychaaa!;)
agnieszka214 14.09.2012 19:19
pysznie szkoda że nei ma zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak