Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maku 1 szklanka
rodzynek 3 łyżki
orzechy włoskie
miodu 0,5 szklanki
daktyle
płatki migdałowe
morele
pęczak 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Ugotować kaszę jęczmienną.Mak opłukać i sparzyć.Dwa razy przekręcić przez maszynkę.Ostudzić.Do miski przełożyć ugotowany pęczak oraz mak.Wlać miód i wymieszać.Dodać rodzynki. rozdrobnione orzechy włoskie,daktyle,płatki migdałowe oraz morele.Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki.Przyozdobić płatkami migdałowymi,orzechami,morelami i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 30.03.2015 22:11
smacznie , świątecznie
berys18 25.12.2014 12:29
apetyczna i pięknie podana
malina 07.01.2014 10:19
robiłam taka na święta - super
Bernadeta1 25.02.2013 19:53
lubię kutie ale na święta robię makówkę
pestka 03.11.2012 14:09
zbliżają się święta,pomysł z kaszą świetny
edi 20.09.2012 18:08
oj chyba się w końcu skuszę
Andysz 15.09.2012 08:59
mmmmmmm pyyycha!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak