Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzada z ogórkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 1 sztuka
cytryny 1 sztuka
cukier 1 łyżka
kostki lodu 10 sztuka
melisa 10 listek
arbuz
woda 3/4 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzada z ogórkiem

Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Arbuza oczyścić z pestek. Z cytryny wycisnąć sok. Arbuza, ogórka, sok z cytryny i listki mięty lub melisy umieścić w blenderze i dokładni zmiksować. Dosłodzić do smaku i uzupełnić wodą mineralną. Napój schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem wymieszać i serwować z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 10.06.2013 12:00
idealny na upalne dni!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak