Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne z beczki

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 1/2 kilogram
czosnek 6 ząbek
koper 2 sztuka
chrzan korzeń 1 kawałek
ziele angielskie 6 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
woda 2 1/2 litr
sól 105 gram
chleb 1 skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne z beczki

Ogórki umyć i ściąć końce po obu stronach. Zalewę zagotować i wystudzić. Do kamionkowej beczki (lub dużego słoja) wsypać wszystkie przyprawy i dodać skórkę z chleba. Ułożyć ogórki i zalać zimną zalewą. Przykryć wieczkiem lub zakręcić zakrętkę. Odstawić na przynajmniej 4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.01.2013 14:43
bardzo lubię takie ogóreczki
Jodaj 13.12.2012 11:02
pyszne są te ogórki :)
Anna152 24.09.2012 09:55
moja babcia takie robi, super
Konczi 14.09.2012 19:02
uwielbiam takie ogoreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak