Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w marynacie z imbirem i limonką

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 sztuka
oliwa 3 łyżka
sok z limetki 2 łyżka
koperek 1/2 pęczek
imbir starty 2 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
tymianek 1 (posiekany)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w marynacie z imbirem i limonką

Ryby myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Składniki marynaty ucieramy w moździerzu. Solimy i pieprzymy. Marynatą nacieramy rybę z zewnątrz i od wewnątrz. W środek wkładamy koperek. Zamarynowaną rybę odstawiamy na około 30 minut. Rybę zawijamy w folię lub pieczemy na aluminiowej tacce z obu stron do miękkości i zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 02.03.2014 08:56
coś wspaniałego! pięknie podany :)
Ibag24 15.10.2012 10:57
super zdjęcie i przepis
GGABI 27.09.2012 12:53
super
Pietruszka 26.09.2012 14:11
smaczna i przy tym pięknie wygląda
emeslive 14.09.2012 18:37
Fajny pomysł. Bardzo smakowicie to wygląda!
caffee_tea 14.09.2012 14:58
super przepis i rewelacyjne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak