Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z bakłażanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 mały
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
pieprz
sól
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej do smażenia
cebula 2 szt
papryka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Bakłażana umyć, pokroić w grubą kostkę i odstawić na 15 minut. Przepłukać, osączyć
Krok 1 - Leczo z bakłażanem foto
2
Papryki umyc, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać bakłażana, papryki i przyprawy.
Krok 2 - Leczo z bakłażanem foto
3
Całość dusić do miękkości.
Krok 3 - Leczo z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 06.05.2015 14:11
leczo kolorowe i smaczne
Granita 29.08.2013 08:28
kolorowo,smacznie się prezentuje;ciekawe połączenie
pestka 28.03.2013 16:14
tak jeszcze nie robiłam
Stenka 01.10.2012 08:09
apetyczne
Ewa6274879 19.09.2012 23:28
smakowicie kolorowe :)
Katarzyna/kate1980 16.09.2012 20:50
super
ilka_86 14.09.2012 14:25
pyszności
kupiska 14.09.2012 14:05
Domowe własne jest najlepsze,za leczem przepadam...
V_kuchareczka 14.09.2012 13:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak