Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet hiszpański z szynką i pieczarką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
szynka gotowana 1 plasterki
pieczarka 1 sztuka
masło do smażenia do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet hiszpański z szynką i pieczarką

Jajka roztrzep w miseczce, dodaj przyprawy.
Szynkę pokrój w paseczki, a pieczarki w niewielkie plasterki. Dodaj do jajek. Wymieszaj.

Rozgrzej patelnię i rozpuść masło. Na patelnię wylej zawartość miseczki i smaż na wolnym ogniu. Jak tylko brzegi zaczną się zarumieniać, przechyl patelnię i łopatką odsuwać krawędzie omletu, aby spłynęło i podgrzało się nie ścięte jajko z wierzchu. Ja wybieram tą metodę. Możesz zamiast tego obrócić omlet na drugą stronę, albo na drugą, również rozgrzaną patelnię.

Omlet wyłóż na talerz i posyp serem.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 29.10.2013 22:01
świetny pomysł
Sylwia56
Sylwia56 14.09.2012 14:04
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak