Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jagodowy z nutą imbiru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 0,5 kg
cukier puder 0,5 kg
białka z jaj 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jagodowy z nutą imbiru

Żelatynę namoczyć i rozpuścić w paru łyżkach wrzącej wody.Jagody umyć,osączyć kilka odłożyć do dekoracji.Pozostałą część posypać cukrem pudrem i rozgnieść.Z białek ubić sztywną pianę dodając cukier puder.Pod koniec ubijania dodać rozgniecione jagody imbir i żelatynę.Gdy mus zacznie gęstnieć nałożyć do miseczek i udekorować pozostawionymi jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.02.2013 07:01
apetycznie wygląda
Marcinkemp 04.01.2013 17:17
bardzo słotkie
Habibi 29.11.2012 11:40
Zdjęcie łamie regulamin! Nie wolno zamieszczać stron z książek lub gazet !
kasiek 01.10.2012 10:00
musy najlepsze co może być , uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak