Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z bazylii i ziaren słonecznika

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbek
oliwa 220 mililitr
słonecznik łuskany 3 łyżka
parmezan starty 4 łyżka
sól 1/2 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczka
makaron spaghetti 1 opakowanie
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z bazylii i ziaren słonecznika

Ziarna słonecznika podprażamy na suchej patelni do zrumienienia. Bazylię oczyszczamy i miksujemy z czosnkiem i słonecznikiem. Stopniowo dolewamy oliwę. Solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec dodajemy starty ser i chwilę miksujemy. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i na gorący nakładamy pesto. Mieszamy do czasu, aż makaron będzie równomiernie pokryty sosem. Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak