Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z bazylią

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuka
woda 2 1/2 litr
pomidory krojone z puszki 400 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
marchew 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
bazylia 1/2 pęczek
czosnek 1 ząbek
cukier 3 łyżeczka
lubczyk świeży 3 listek
sól 3/4 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ziele angielskie 3 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z bazylią

Mięso zagotowujemy z liściem, zielem i rozgniecionym dłonią ząbkiem czosnku. Przecier pomidorowy miksujemy z koncentratem, bazylią, cukrem, solą i pieprzem. Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do gotującego się mięsa dodajemy warzywa, dorzucamy lubczyk i gotujemy wszystko do miękkości. Do wywaru dolewamy zmiksowane pomidory z dodatkami i gotujemy jeszcze około 5 minut. Tak przygotowaną pomidorową podajemy wedle gustu z makaronem, ryżem czy grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 13.09.2012 23:14
Odkąd zrobiłam tą pomidorową z bazylią inna dla mnie może nie istnieć. Jest pyszna!
Justyna87 13.09.2012 23:09
uwielbiam pomidorowe-a ta zapowiada się przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak