Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciepłe kanapki z placków tortilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki tortilli pszenne 4 sztuki
ogórek 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
sałata 1 sztuka
mozarella 20 dekagram
ketchup łagodny 3 łyżki
majonez 3 łyżki
salami 15 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciepłe kanapki z placków tortilla

Warzywa kroimy w plastry. Mieszamy ketchup z majonezem w proporcjach 1:1

Na placki tortilli nakładamy salami, pokrojoną w plasterki cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę i posypujemy startym serem. Zawijamy na pół i zapiekamy w tosterze. Na upieczone, jeszcze ciepłe kanapki nakładamy sos, sałatę i różne warzywa ( pomidor, plasterki ogórka, papryka). W ten sposób mamy przepyszne kanapki na ciepło- szybka kolacja po pracy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 21.01.2014 16:18
pomysłowe i smaczne, czego chcieć więcej?
Monika-twin 13.09.2012 17:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak