Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki malinowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1,5 szklanki
cukier 1 łyżka
czekolada biała 2 tabliczki
śmietana kremówka 50 ml
czekolada gorzka 2,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki malinowe

Maliny i cukier gotować chwilę w rondelku, cały czas mieszając. Następnie przetrzeć je przez sitko. Uzyskane puree gotować na małym ogniu do odparowania wody.

W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę, dodać kremówkę i malinowy mus. Ostudzić.

W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę, ostudzić i wysmarować nią foremkę do czekoladek. Wstawić na kilka minut do lodówki i czynność powtórzyć. Do tak przygotowanej foremki wykładać malinowe nadzienie. Pozostałą czekoladą gorzką "zamknąć" czekoladki. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karola_km 21.09.2012 19:06
lub na tej stronie: http://www.magicznewypieki.pl/product.aspx?productid=113&sename=forma-silikonowa-na-15-klasycznych-czekoladek&
karola_km 21.09.2012 18:59
na Allegro: http://allegro.pl/silikonowa-forema-do-czekoladek-lodu-pieczenia-tro-i2634893793.html
czarnyaniol1990 14.09.2012 12:39
gdzie można kupic foremki do czekoladek?
czekoladka_m 13.09.2012 16:59
Muszę się zaopatrzyć w taką foremkę;):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak