Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁUSZKA W SŁOIKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁUSZKA W SŁOIKU

Jabłka obieramy ze skórki. Wycinamy gniazdka nasienne. Kroimy w plasterki. Wkładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu. Cały czas mieszając żeby się nie przypaliły. Gotujemy do momentu aż powstanie miazga. Dodajemy cukier i mieszamy i gotujemy przez 5 minut. Gotowe jabłka wkładamy do słoików i zakręcamy. Gotowe pasteryzujemy po 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 13.09.2012 20:24
i do szarlotki jak znalazł w czasie zimy, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak