Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana warzywami i mięsem

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuka
ryż 100 gram
cukinia 1 sztuka
pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
Pierś z kurczaka pojedyncza 1 sztuka
czosnek 2 sztuka
tymianek 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana warzywami i mięsem

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cukinię, obraną marchew i pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach. Z cukini odciskamy sok. Pieczarki podsmażamy do odparowania wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy krótko na oliwie do zrumienienia. Mięso kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy, podsmażamy do miękkości na oliwie. Składniki farszu studzimy i mieszamy. Łaczymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawiamy na ostro. Z papryk ścinamy "kapelusze", oczyszczamy z nasion i białych części. Nadziewamy farszem i przykrywamy kapeluszami. Zapiekamy do miękkości ok. 35-40 min w temp. 175 stopni (z termoobiegiem) w naczyniu żaroodpornym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.04.2016 12:50
pysznie u Ciebie
EmciaPichci 28.02.2014 10:00
bardzo lubię :)
MAR3STA 13.03.2013 19:36
znakomicie wygląda ta papryczka
Sylwia56
Sylwia56 13.09.2012 12:15
pycha
Brenia 13.09.2012 12:13
uwielbiam :)
Karolinka111 13.09.2012 12:12
ciekawie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak