Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe duszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dag
cebula 10 dag
tłuszcz 5 dag
bulion 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 dag
kminek wg uznania
sól wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe duszone

Żeberka opłukać, osuszyć posolić i oprószyć mąką. Obsmażyć z obu stron. Przełożyć do rondla, posypać kminkiem, dodać pokrojoną w krążki zrumienioną na tłuszczu cebulę. Wlać pół szklanki bulionu i dusić do miękkości pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 03.02.2012 19:50
super
ilka_86 30.07.2011 10:59
fajny przepis
jolaxa 04.06.2011 23:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak