Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
soczewica 150 g
mięso mielone 100 g
cebula 1 szt
pieprz
woda 1 (ciepła)
kiełbasa 100 głogowska

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą

Kroki postępowania

1
Soczewice namoczyć kilka godzin wcześniej a następnie ugotować w osolonej wodzie i odcedzić .
Krok 1 - Pierogi z soczewicą foto
2
Na oliwie podsmażyć cebule z mięsem mielonym.
Krok 2 - Pierogi z soczewicą foto
3
Zmielić w maszynce wszystkie składniki farszu razem z kiełbasą. Doprawić sola i pieprzem.
Krok 3 - Pierogi z soczewicą foto
4
Z maki, wody i oleju wyrobić ciasto na pierogi. Rozwałkować je, wykroić krążki i nadziewać farszem. Zlepione pierogi ugotować w osolonej wodzie. Na talerzu polać podsmażoną na oliwie cebulka.
Krok 4 - Pierogi z soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.08.2013 07:36
jeszcze nie jadłam takich
ben-ka 12.06.2013 09:15
bardzo lubię takie pierogi.
MagdaXXX 13.04.2013 09:34
takich nie jadłam
kate.500 09.04.2013 22:07
pyszne pierozki
junox 31.03.2013 21:40
po świątecznych kaloriach,przyda się coś lżejszego
smakoszek 25.02.2013 22:11
pyszne
Ela15 03.01.2013 10:57
fajne
Grazyna0211 29.10.2012 10:44
podoba mi się ten przepis świetny
Wacław 26.10.2012 09:56
pyszne,chyba takie zrobię :)
Wafelek2601 23.10.2012 09:22
smaczne
Dorian 14.09.2012 21:01
super
Beatris 13.09.2012 15:11
Zjadłabym porcyjkę.
Betka 13.09.2012 09:40
mniam bardzo lubię;)
Kasia35 13.09.2012 08:58
mniam, pyszne
EWI 13.09.2012 08:48
uwielbiam soczewicę! Pychota!
Wiesława1 13.09.2012 08:29
O jak dawno nie jadłam....Moja mama robi pyszne!
Pietruszka 13.09.2012 08:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak