Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jaja z wedzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 100 g
majonez 2 lyzki
miękkie masło 6 lyzek
koniak 1 lyzka
sól, pieprz, papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jaja z wedzonym łososiem

Jaja obrac ostrożnie ze skorupek i przekroic wzdłuż na pól. Wyjac żółtka i zmiksowac je z majonezem, miękkim maslem, koniakiem i przyprawami. Łososia drobniutko pokroic i wymieszac z masa zóltkowa. Dobrze doprawic, można dodac musztarde, keczup lub posiekany drobno koper. Faszerujemy obficie bialka, masa zóltkowa i dekorujemy łososiem i zielenina wedle uznania. Schladzamy przez godzine i przechowujemy w lodówce, pod przykryciem. Podajemy na lisciach salaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 27.05.2011 16:41
hmmm,pyszniiee...
Izabela/bella81 20.05.2011 08:22
aż mam chęć spróbować:)
eli_555 10.03.2011 22:50
pyszne,muszę zrobić
agnieszka189 05.02.2011 16:47
śliczne
bernika 16.10.2010 21:43
eleganckei!
banditka 17.09.2010 11:25
bardzo fajna przystawka
banditka 17.09.2010 11:25
bardzo fajna przystawka
wedith1 27.08.2010 20:56
Ciekawe połączenie z koniakiem....
Ewa104 06.08.2010 16:22
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak