Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup łagodny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier pomidorowy 400gram
cukinia 7szklanej startej
cebula 1/2kg
czosnek 2-3 zabki
cukier 1szklanka
ocet 1/2 szklanki
sól 2-3 łyzki ( do smaku)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup łagodny

*cukinię zetrzeć na grubych oczkach, cebulę drobno pokroić, wszystko wyieszać nasolić i odstawić na parę godzić
*całość smażyć do miękkości
*dodać cukier i ocet dalej smażyć, ciągle mieszając
*dodać przecier, czosnek stary, doprawić, dusić jeszcze chwilę
*odstawić do ostygnięcia, zblendować
*przełożyć do słoików, dobrze zakręcić
*pasteryzować około 10 min.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.02.2013 22:41
domowy pyszny
caralajna 18.09.2012 10:58
wspaniały jest taki domowy keczup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak