Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z rzodkiewkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
rzodkiewki 1 pęczek
cytryna
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z rzodkiewkami

Liście kapusty pekińskiej umyć, jeśli są środkowe niekoniecznie, potem kroimy je w cienkie paski. Rzodkiewki umyć i oczyścić pokroić na małe kawałeczki, łączymy ją z pekińską. Dodajemy porwane listki bazylii. Składniki mieszamy ze sobą, polewamy oliwą i skrapiamy sokiem z cytryny oraz przyprawiamy do smaku, mieszamy teraz dokładnie składniki. Podajemy schłodzona po przygotowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak