Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta z sosem melonowym
Kroki postępowania
- Mieszankę rozlać do filiżanek i ostudzić. Następnie przełożyć do lodówki (przykryć) i chłodzić ok. 4 godzin.
Smacznego!
panna cotta | |
mleko | 200 ml |
śmietana 30% | 200 ml |
cukier | 2 łyżki |
rum | 1 łyżka |
ekstrakt z wanilii | 2 łyżeczki |
sos | |
mąka ziemniaczna | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżka |
woda | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 3 łyżki |
melon gallo | 1 szt |
czekolada | 1 tabliczka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | |
wino białe | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: