Zawijańce z polędwicy wieprzowej z farszem serowo-cebulowym

Zawijańce z polędwicy wieprzowej z farszem serowo-cebulowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy wieprzowej

    60 dag
  • cebuli

    3 szt.
  • sera żółtego

    10 dag
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwice wieprzową oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster rozbić, posypać solą, pieprzem, papryką i przyprawą do mięsa wieprzowego. Przykryć folią do żywności i odstawić na kilka godzin do lodówki (ja mięso przyprawiam zawsze dzień wcześniej wtedy doskonale \"przechodzi\" przyprawami).

Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Na każdym plastrze polędwicy równomiernie rozłożyć cebulkę i po kostce żółtego sera. Zawinąć każdy plaster jak roladkę i spiąć wykałaczką. Piec na patelni tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

11.12.2011 10:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat