Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa budyniowa:
mleko 2 szkl
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 2 szt
cukier puder 8 łyżek
MASA KAWOWA;
mleko 2 szkl
śnieżka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
poncz
cukier 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
spirytus 1 łyżka
woda 1 szkl
Biszkopt 1 szt
cappuccino czekoladowe 13 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino

W pierwszej kolejności przygotowujemy poncz:
Wodę gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kawę, gdy przestygnie dodajemy spirytus i nasączamy biszkopt.
Następnie robimy masę budyniową:
Budynie gotujemy na mleku i studzimy. Masło ucieramy z cukrem i powoli dodajemy wystudzony budyń. Kładziemy na biszkopt.
Kolejnym krokiem jest masa kawowa:
Mleko gotujemy i rozpuszczamy w nim czekoladową kawę, studzimy w lodówce. Wsypujemy śnieżkę i ubijamy na piankę. Żelatynę rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody i dodajemy do pianki. Układamy na masie. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.01.2013 17:55
rewelacyjne ciasto, prawdziwa rozkosz dla podniebienia ....
Angelika10 06.11.2012 00:24
pycha ciacho
Fiffi 28.10.2012 23:26
moje smaki-pycha
Magdalena1110 09.10.2012 21:09
świetne
Dorota_31_ 12.09.2012 19:30
kalorie kaloriami, czasem można się skusic, niebo w gębie
kulinarny smak 12.09.2012 16:33
ale rozpusta kaloryczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak