Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

posiekana pietruszka
słodkiej śmietanki 200 ml
sok z cytryny
sól
pieprz
masła 1 łyżka
łosoś filet 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany w śmietanie

Do żaroodpornego naczynia włożyć dzwonka lub filety z łososia. Posolić, popieprzyć, zalać śmietaną. Wcisnąć sok z cytryny i posypać pietruszką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak