Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki czekoladowo-czekoladowo-czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 230 g
kakao 20 g
cukier brązowy 150 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2
czekolada gorzka 70 g
czekolada mleczna 70 g
czekolada biała 70 g
śmietana 12% 300 g
masło 90 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki czekoladowo-czekoladowo-czekoladowe

Piekarnik należy nagrzać do temperatury 200 stopni. Przygotować 2 miski.

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, tzn.: przesianą mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W drugim naczyniu umieścić składniki "mokre": roztrzepane jajka, śmietanę i roztopione wcześniej masło. Następnie należy połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać.

Każdą czekoladę połamać na kostki, a każdą kostkę przekroić na 4 małe kawałeczki. Wmieszać do surowego ciasta.

Ciasto przełożyć do foremek/papilotek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec przez 20minut lub dłużej, w zależności od naszego piekarnika, do tzw. "suchego patyczka".

Wystudzić po upieczeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 17.09.2012 10:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak