Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na salsie pomidorowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 filet
sok z cytryny 4 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
pomidorki koktajlowe 12
natka pietruszki półpęczka
cebula biała 1
oliwa 2 łyżki
ocet 1 łyżka
ryż (ugotowany)
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na salsie pomidorowej

1. Filet umyć i pokroić na małe kawałki. Ułożyć w misce, polać sokiem z cytryny i posypać koperkiem. Wstawić do lodówki na pół godziny.
2. W tym samym czasie przygotować salsę: pomidorki i cebulę pokroić w kostkę. Posiekać natkę i wymieszać z pomidorami i cebulą. Dodać oliwę, ocet i sok z limonki. Wymieszać.
3. Filety podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy.
4. Filety podawać na kilku łyżkach salsy pomidorowej z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 01.12.2012 21:06
pycha
jasiek 12.09.2012 12:58
bardzo lubię tak podane ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak