Sposób przygotowania

Z pałek z kurczaka usuwamy kości, nacinając ostrym, wąskim nożem miejsce odcięcia od podudzia. Delikatnie ściągamy mięso na dół pomagając sobie nożem. Kość ucinamy przy samej końcówce, zostawiając tylko dolną jej część. Tak sprawione pałki nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (lub całą noc). Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Wrzucamy szpinak, wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy przyprawami. Chwilę dusimy do odparowania wody. Na drugiej patelni topimy masło. Na masło wrzucamy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i starte na tarce pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy do odparowania wody. Zamarynowane udka nadziewamy farszami i spinamy wykałaczkami w górnej części. Grillujemy na tackach z każdej strony do miękkości mięsa.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magda28

    wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    magda28

    wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    ,mmmm pyszności;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Wyglądaja pysznie, chetnie bym wypróbowała ale nie jestem pewna czy potrafię wyjać kosć z tego udka. Jakoś dla mnie to strasznie skomplikowanie brzmi.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne miesko fajnie podane
  • 2
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Aannkaa82 wyjęcie kości to bardzo prosta sprawa. Nie wymaga wielkiej wprawy.
  • 3
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyglądają obłędnie, uwielbiam klimaty ze szpinakiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    śliczne i piękne i smaczne:-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dobrane produkty, fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne miesko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    zabójczy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo smacznie się prezentują, będę musiała poćwiczyć wyciąganie kości :) na razie dobrze mi idzie tylko ze skrzydełek ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne mięsko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oj na pewno przepyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też takie robię
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    wyglądają bardzo pysznie
  • -2
    original
    Opublikowano

    Marcin9

    Proponuje najpierw blanszować szpinak a później wycisnąć przez praskę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zuzelka

    Fajny i smaczny pomysł...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Olga_SK

    cudowny przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    to napewno jest pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kecaj0075

    ooo ciekawe danie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    dwsz-328
    Opublikowano

    marta19

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    obłedne !!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wersję ze szpinakiem bardzo chętnie sama spróbuje ,może w końcu się do niego przekonam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cranberry

    pyszota !!!
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela77

    wyglądają przepysznie, warto wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    coś dla mnie
  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Marcin Sroka mrożony szpinak nie wymaga blanszowania, wystarczy go podsmażyć. Nie trzeba go też przeciskać przez praskę, bo jest już rozdrobniony.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    ale smakołyki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawe, lubię kombinować z różnymi nadzieniami.
  • 1
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    przepyszne połączenie smaków, wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Wyglądają smakowicie ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agus198900

    mmm pycha!!ostatnio jadłam sakiewki schabowe z identycznym nadzieniem;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Uważam, że tak podany kurczak może być świetnym daniem dla gości.
  • 0
    237120_kobieta_kolorowe_paznokcie_manicure_kubek
    Opublikowano

    Kuchenka

    apetyczne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    ale bym zjadła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ja zrobię ale bez szpinaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    Takie danie to coś dla mych ust. Pyszne... no i ze szpinakiem :) mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada kuszaco
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne bo z szpinakiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana1

    uwielbiam takie mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    coś w sam raz dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    na pewno pyszne
  • 0
    img_20170301_161958_679
    Opublikowano

    Smaczna_B

    bardzo efektowne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smakowity przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    margaret

    fajnie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    niezła maczuga
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    EwelinkA_93

    ciekawy pomysł i apetycznie wygląda, mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata3

    Mniam ! Fajne smaki ;)
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    mniam ale pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    bardzo dobre polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    to coś co bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danka

    fajny pomysł
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne mięsko
  • 0
    original_fit-800-600
    Opublikowano

    slonko888

    smakowicie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ale super danie!
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Poproszę te pyszności :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszna propozycja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne maczugi!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    super farsz
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię takie faszerowane mięsko.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    no ciekawie , trzeba się skusić
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    coś fajnego
  • 0
    wilk-oczy-niebieskie
    Opublikowano

    Joasiek

    Pysznie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    wygląda pysznie i pewnie też tak smakuje, moje dziecko przepada za szpinakiem i pewnie się ucieszy jak takie maczugi zrobie
  • 0
    225655_1014521847254_1237_n
    Opublikowano

    Ali

    Uwielbiam! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia15

    bardzo pomysłowa nazwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gracer

    Świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne jedzonko
  • 0
    gotowanie-na-parze
    Opublikowano

    ilka01

    wygląda smakowicie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawy przepis
  • 0
    p1170829
    Opublikowano

    miodunka

    Wyglądają super!!
  • 0
    dsc_0150
    Opublikowano

    paulette17

    Bardzo lubię takie dania, a zwłaszcza ze szpinakiem i jak jest jeszcze czosnek, który idealnie pasuje do szpinaku. Takie aromatyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza620

    świetny przepis , też robię takie ale niegdy nie robiłam ze szpinakiem - kupuje przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    to jest pyszne !
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    super przepis;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    pyszny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    pięknie wygladają
  • 0
    han6
    Opublikowano

    AniaHania

    uwielbiam szpinak i pieczarki więc to cos dla mnie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne mięsko
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edytazaw89@wp

    pracochłonne, ale warto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kucharz11

    bardzo apetyczne danie
  • 0
    zdjecie-239
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczne danie
  • 0
    10577136_10152516425845600_7674907199354075130_n
    Opublikowano

    cookingangelika

    świetne polaczenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Edita

    pyszne jedzenie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !