Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka paryska 1
masło 3 dag
ogórek 1 długi
krewetki królewskie 15 dag
ocet winny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
cukier szczypta
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w bułce

Bułkę paryską pokroić na kawałki ok. 4 cm, środek wydrążyć. Wnętrze i brzegi bułki posmarować masłem.
Umyty górek pokroić w plastry grubości 4 cm i wydrążyć. Miąższ i końcówki ogórka pokroić w małe kostki, przyprawić i dodać ocet.
Zmieszać majonez z drobno posiekanym koperkiem i krewetkami. Przyprawić do smaku. Dodać kostki ogórka, dobrze wymieszać i starannie napełnić wydrążone ogórki, włożone wcześniej w kawałki bułki.
Każdy kawałek bułki udekorować gałązką kopru, wkładając ją między ogórek a brzegi bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 11.09.2012 20:30
fajnie wyglądają
motylwe 11.09.2012 19:33
dobrze pomyślane i pięknie podane
angelika14 11.09.2012 18:27
pięknie podane niczym z restauracji
zdeba 11.09.2012 18:08
bardzo fajny pomysł, ale jednak zrezygnuje z krewetek
emeslive 11.09.2012 17:55
Super pomysł i bardzo, bardzo apetyczne zdjęcie!
halina17 11.09.2012 17:46
Fajna przekąska.
czekoladka_m 11.09.2012 16:20
pomysł rewelacyjny!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak