Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepą z orzechami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
marchew 1 sztuka
orzechy włoskie 10 sztuka
rodzynki 2 łyżka
olej 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 szczypta
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepą z orzechami

Kalarepę i marchew obrać i pokroić w cienkie słupki. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Marchew i kalarepę polać olejem, skropić sokiem z cytryny, posolić i posłodzić. Wszystko wymieszać. Dodać rodzynki i podprażone orzechy. Wymieszać i podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 23.09.2012 09:29
pycha
Adamorek 11.09.2012 14:41
ten dodatek orzechów brzmi intrygująco?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak