Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
mięso mielone drobiowe 20 dag
ryż 1 torebka
cebula 1/2 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
majonez 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana

Kroki postępowania

1
Cukinie (małe) kroimy na niewielkie kawałki, wydrążamy. Solimy i odstawiamy na około 1 godzinę.
Krok 1 - Cukinia nadziewana foto
2
Przygotowujemy farsz: Cebulę siekamy i podsmażamy, dodajemy mięso i podsmażamy. Dodajemy ugotowany wcześniej ryż. Doprawiamy do smaku, zaprawiamy całość przecierem pomidorowym.
Krok 2 - Cukinia nadziewana foto
3
Powstałym farszem nadziewamy cukinię.
Krok 3 - Cukinia nadziewana foto
4
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z majonezem i nakładamy na farsz.
Krok 4 - Cukinia nadziewana foto
5
Zapiekamy cukinie około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Cukinia nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 12.09.2012 06:05
fajnie wygląda
sylwia / sytofala 11.09.2012 21:44
muszę nadziać tak jutro cukinie
Konczi 11.09.2012 08:40
pycha .. cukinia jest niezastąpiona
Agnieszka_B 11.09.2012 07:03
Uwielbiam nadziewane warzywa :)
rosik93 10.09.2012 23:55
super
gosia561 10.09.2012 23:37
fajne nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak