Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w papierze ryżowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 10 sztuk
łosoś wędzony 30 dag
marchewka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w papierze ryżowym

Zmoczyć (ok. 10 sekund) papier ryżowy w gorącej, osolonej wodzie. Wyłożyć od razu na płaskie naczynie- każdy z osobna, aby uniknąć sklejenia. Nakładać łososia i zawijać w kształt sakiewki, zapinaną wykałaczkami. Podawać jako przystawka na zimno (można udekorować ugotowaną marchewką)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 23.09.2012 18:56
ale jakie smaczne ;)
goofy9 11.09.2012 11:22
super
babajaga1969 11.09.2012 10:06
Łososia uwielbiam, a papier ryżowy też jest smaczny.
Betka 11.09.2012 07:41
mmm bardzo ciekawe;)
magdziorka6 10.09.2012 21:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak