Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cykoria 20 dag
buraki czerwone gotowane 15 dag
ananas 4 plastry
brzoskwinie 2 połówki
awokado 1
kukurydza 5 dag
orzechy włoskie 6 dag
majonez 2 łyżki
twarożek 1 łyżka
cytryna 1
sól i pieprz do smaku
olej słonecznikowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczkami

Wyczyścić cykorię, umyć i dokładnie odsączyć. Odkroić wierzchołki na wysokości 5 cm i udekorować nimi brzegi salaterki.
Czerwone buraki obrać, pokroić w kostkę o boku 1 cm.
Ananas pokroić w małą kostkę.
Przepołowić awokado wzdłuż, usunąć rdzeń, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.
Kukurydzę gotować we wrzącej wodzie przez 30 minut.
Brzoskwinie pokroić w wąskie paski.
Zrobić gęsty sos sałatkowy z majonezu, soku cytrynowego, twarożku, oleju słonecznikowego, soli i pieprzu.
Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce z sosem sałatkowym.
Przełożyć do małych salaterek, przystroić plastrami brzoskwini oraz orzechami. Podawać od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 10.09.2012 20:50
bardzo ciekawa i dekoracyjna sałatka
Mariposas 10.09.2012 20:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak