Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti con broccoli/ Spaghetti z brokułami Giancarlo Russo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 400 g
brokuły 400 g
oliwa 4 łyżki
ząbek czosnku
sól
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti con broccoli/ Spaghetti z brokułami Giancarlo Russo

Gotujemy brokuły w pięciu litrach wody, którą potem wykorzystamy do gotowania makaronu. Gdy brokuły lekko zmiękną (nie wolno doprowadzić do ich rozgotowania), kroimy na dość grube kawałki. Rozgrzewamy na patelni oliwę z ząbkiem czosnku, dodajemy anchois, ostrą paprykę do smaku i delikatnie solimy, pamiętając, że fileciki anchois są dość słone.
Gotujemy makaron al dente w wywarze z brokułów, odcedzamy i przekładamy do naczynia z brokułami. Całość delikatnie mieszamy i podajemy posypując natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.10.2012 07:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak