Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z GRZYBKAMI !
FARSZ Z GRZYBKÓW DO PIEROGÓW:
10 SUSZONYCH GRZYBÓW
50 DAG KISZONEJ KAPUSTY
1 MAŁĄ CEBULA
1 BUŁKA CZERSTWA
1 JAJKO
SÓL DO SMAKU
PIEPRZ DO SMAKU
CEBULĘ OBIERAMY I PODSMAŻAMY NA ROZGRZANYM OLEJU. BUŁKĘ NAMOCZYĆ W WODZIE. UGOTOWANĄ KAPUSTĘ I GRZYBKI NALEŻY PRZEMIELIĆ PRZEZ MASZYNKĘ DO MIĘSA LUB DROBNO POSIEKAĆ.NASTĘPNIE DODAJEMY PODSMAŻONĄ CEBULKĘ I ODCIŚNIĘTĄ Z WODY BUŁKE. WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY DODAJĄC PIEPRZ I SÓL DO SMAKU. MAMY GOTOWY FARSZ.
Z WCZEŚNIEJ ZAGNIECIONEGO CIASTA WAŁKUJEMY I YKRAJAMY SZKLANKĄ KRĄZKI. NAKŁADAMY PRZYGOTOWANY FARSZ I ZLEPIAMY BRZEGI PIEROGÓW. GOTOWE PIEROGI GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE AŻ WYPŁYNĄ NA POWIERZCHNIĘ. PODAJEMY NP Z TŁUSZCZEM.