Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z GRZYBKAMI !

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 KG
jajko 1 SZT
woda 0,5 LITRA
sól DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z GRZYBKAMI !

Z PODANYCH WYŻEJ SKŁĄDNIKÓ ZAGNIATAMY CIASTO.

FARSZ Z GRZYBKÓW DO PIEROGÓW:

10 SUSZONYCH GRZYBÓW
50 DAG KISZONEJ KAPUSTY
1 MAŁĄ CEBULA
1 BUŁKA CZERSTWA
1 JAJKO
SÓL DO SMAKU
PIEPRZ DO SMAKU

CEBULĘ OBIERAMY I PODSMAŻAMY NA ROZGRZANYM OLEJU. BUŁKĘ NAMOCZYĆ W WODZIE. UGOTOWANĄ KAPUSTĘ I GRZYBKI NALEŻY PRZEMIELIĆ PRZEZ MASZYNKĘ DO MIĘSA LUB DROBNO POSIEKAĆ.NASTĘPNIE DODAJEMY PODSMAŻONĄ CEBULKĘ I ODCIŚNIĘTĄ Z WODY BUŁKE. WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY DODAJĄC PIEPRZ I SÓL DO SMAKU. MAMY GOTOWY FARSZ.

Z WCZEŚNIEJ ZAGNIECIONEGO CIASTA WAŁKUJEMY I YKRAJAMY SZKLANKĄ KRĄZKI. NAKŁADAMY PRZYGOTOWANY FARSZ I ZLEPIAMY BRZEGI PIEROGÓW. GOTOWE PIEROGI GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE AŻ WYPŁYNĄ NA POWIERZCHNIĘ. PODAJEMY NP Z TŁUSZCZEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 22.01.2013 10:41
lubię
kuklik 05.01.2013 22:24
wspaniałe
kasiek 17.12.2012 22:03
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak