Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amerykański chrupiący kurczak

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 300 ml
ocet jabłkowy 4 łyżki
musztarda 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
pałki z kurczaka 600 g
piwo jasne 250 ml
ryż preparowany 100 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Amerykański chrupiący kurczak

1. Z maślanki, piwa, musztardy, octu, papryki, pieprzu i soli robimy marynatę. Marynatą zalewamy umyte kawałki kurczaka, odstawiamy do lodówki na 6 godzin.
2. Piekarnik rozgrzewamy do 230 stopni. Dmuchany ryż rozdrabniamy w blenderze. Kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty i czekamy aż odciekną, następnie obtaczamy w panierce z rozdrobnionego ryżu. Pieczemy na kratce przez 40 - 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 21.08.2013 19:41
I pewnie pyszny!
Bernadeta1 14.10.2012 01:21
z taką panierką super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak