Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
czosnek 2 szt
koper świeży 1 szt
chrzan świeży
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Na spodzie słoików kładziemy koper, kawałek chrzanu, ząbek czosnku, ziele angielskie i liść laurowy. Na to układamy pionowo umyte ogórki. Na koniec zalewamy wodą z solą przygotowaną w proporcji pół łyżeczki soli na dwie szklanki wody. Po zakręceniu, obracamy słój do góry dnem i stawiamy ogórki kiszone w ciemnym i ciepłym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.02.2014 19:49
dziwny przepis... pół łyżeczki soli na pół litra (2 szkl) wody? nie za mało tej soli?
adam1f 05.05.2013 22:36
na pewno pyszne
eliza135 04.11.2012 20:55
dobre
Betka 10.09.2012 08:50
mmm lubię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak