Kruche pierożki z marmoladą

Kruche pierożki z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • margaryna

    25 dkg
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • marmolada

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt
  • ser biały

    25 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto jak na pierogi. Wstawić do lodówki na 1 godzine, potem rozwałkować trochę grubiej niż na makaron. Robić pierożki nadziewając marmoladą. Smarować jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marysia

27.07.2011 10:12
fajne

agogo2

18.05.2011 22:32
smaczne

Magda60

18.05.2011 21:46
super

ajres

18.05.2011 21:41
dobre

ronald88

13.04.2011 11:49
extra

szajba2

08.04.2011 15:41
wszelkie pierogi i pierożki uwielbiam

szalonamariolka

12.02.2011 22:24
pyszności

Barbara55

10.02.2011 14:59
bardzo ciekawe

Magdalena1110

30.01.2011 19:31
pyszności

Babciagramolka

24.01.2011 18:10
Bardzo lubię kruche ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat