Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
bulion 1 szklanka
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

Paprykę i pomidora kroimy w kostkę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy oliwę z oliwek, posiekaną bazylię i pokrojony w plasterki czosnek. Całość zapiekamy przez 30 - 40 minut w piekarniku w 180 stopniach. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy do nich bulionu, szczyptę chilli i miksujemy blenderem. Całość przelewamy przez sitko, tak aby zostały na nim pestki od pomidora. Gotowe, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 10.09.2012 09:33
super
mala2021 10.09.2012 09:33
super
cukiereczek 10.09.2012 09:27
apetyczna
ewka1978 10.09.2012 08:35
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak