Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 3 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuka
ziele angielskie 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Włoszczyznę obieramy, kroimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liscie laurowe, ziele angielskie, pieprz i czosnek w ząbkach oraz majeranek. Dodajemy pokrojone w plastry, obrane buraki.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Całość gotujemy 2 godziny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny, jeszcze trochę gotujemy i zdejmujemy z ognia.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Podawać przecedzony , najlepiej z mięsnymi pasztecikami.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 09.11.2012 22:27
taaaa, a z czego ten tłuszcz na wierzchu?
Andysz 10.09.2012 08:46
super;)
Andysz 10.09.2012 08:45
mm bardzo lubię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak